Proizvodnja hrane i pića

Kako primena veštačke inteligencije može pomoći “McDonald's”-u u poslovanju?

Uvođenje kioska za samoposlugu, poboljšanje aplikacije za naručivanje hrane i elektronsko prilagođavanje menija kupcima, mogli bi biti prvi koraci “McDonald's”, u pojačanoj primeni veštačke inteligencije u poslovanju.

Kako piše “Forbes”, pozivajući se na istraživanja specijalizovanih portala za primenu najnovijih tehnologija, poput robotike, “McDonald's” trenutno blago zaostaje za konkurencijom u primeni alata četvrte industrijske revolucije i spekuliše o koracima, koje će taj najveći svetski lanac brze hrane preduzeti kako bi uhvatio korak s globalnim promenama.

Najveći prostor za inovacije, prema istom izvoru, “McDonald's” ima u mnoštvu informacija koje bi njegovi restorani mogli dobiti poboljšanjem aplikacije za naručivanje hrane i pića. Iz tog izvora “McDonald's” bi mogao imati pregled navika svojih korisnika, poput uobičajenog vremena narudžbine, sadržaja, cene usluge i načina isporuke.

Pomoću informacija prikupljenih aplikacijom, “McDonald's” će moći ići u susret svojim korisnicima, preporukama i predlozima narudžbina, sve do toga, zaključuje “Forbes”, da se meni prilagođava korisniku. U prilog tom zaključku navode se podaci da korisnici aplikacije u Japanu troše 35 odsto više u restoranima otkako im stižu predlozi i preporuke iz asortimana restorana, dok je u Kanadi primena prilagođenog menija povećala prodaju za tri do tri i po odsto.

Poboljšana aplikacija za naručivanje hrane biće tokom tekuće godine uvedena u 20 hiljada restorana, navodi “Forbes”. Kad je u pitanju stavljanje u ponudu kioska za samoposlugu, poslovni planovi “McDonald's”-a za sada su tajna, a magazin barata s podatkom da otvaranje jednog kioska košta od 50 do 60 hiljada dolara.

O uvođenju robotizovanih kioska u “McDonald's”-u svojevremeno je za “Fox televiziju” govorio bivši glavni menadžer kompanije Ed Rensi. On je za slučaj da restorani ne mogu naći dobre radnike, koji će posluživati goste za minimalnu dnevnicu od 15 dolara na sat, prognozirao da će vlasnici restorana morati posegnuti za robotima. Povećanje nadnica, prema Rensiju, ne dolazi u obzir.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!