Berza

Kanadski regulatori odobrili prvi državni blokčein ETF

Nakon opsežnog testiranja, Harvest Portfolios je dobio odobrenje za izdavanje prvog trgovinskog fonda (ETF) zasnovanog na blokčeinu.

 

Fond (HBLK) će trgovanje započeti na berzi u Torontu i bićr fokusiran na male i velike blokčein korporacije.

Harvest Portfolios već ima svoj Havrest blokčein tehnološki indeks, dizajniran da prati preformanse izdavaoca velikih i blokčein segmenata u razvoju.

Ovo odobrenje predstavlja dobru vest za firme „First Trust Portfolios Kanada“ i „Evolve Funds Group inc“, koje su već podnele zahteve za slične ETF-ove. Menadžer kompanije „First Trust ETF“ Karl Čeong je naveo da svaki razgovor sa klijentima vodi do pitanja vezanih za investiranje u blokčein i bitkoin.

Sa druge strane, američki regulatori su izjavili da, kada je reč o američkom zakonu, ovakvi fondovi nisu spremni za regulaciju.

Dalija Blas, direktor grupe za investicioni menadžment Komisije za hartija od vrednosti (SEC) je izjavila da SEC ima otvorena pitanja o tome kako voditi fondove koji sadrže ogromne količine kriptovaluta i drugih povezanih proizvoda i da li je u opšte moguće da se zadovolje zakonski uslovi u SAD.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!