Saobraćaj i transport

Kina uvodi novi vid transporta "Nebeski voz" 

Novi vid transporta kineskih građana, “nebeski voz” pušten je u probni rad, i već obara sve rekorde. Inženjeri kažu da je njegova mogućnost transporta putnika skoro tri puta bolja od regularnih vozova i metroa.

Voz je dizajniran da bude lagan, sa srednjom brzinom kretanja. Kao jedan jeftin prevoz očekuje se da ima ogroman tržišni potencijal, naročito u planinskim područjima i većim gradovima.
Ovi vozovi, koji su napravljeni od strane CRRC Kingdao Sifang, moći će da prevoze do 510 putnika u tri do pet vagona sa maksimalnom brzinom vožnje od 70 kilometara na sat.

"Ovaj voz koristi najnoviju tehnologiju permanentnog magneta, koja mu omogućava veću snagu sa malom fizičkom zapreminom, manje buke i manje težine, čime se ostvaruje bolja operativna efikasnost,", kaže Liu Iuven, tehnički direktor projekta, dodajući da ovo i jesu njegove prednosti u odnosu na druge vidove transporta.

On je još objasnio i da će ovaj voz obezbediti udobno i bezbedno putovanje putnika kroz brdovite, strme i nepristupačne regije. Još jedna od prednosti je i ta što je postavljanje i održavanje ovakve železničke mreže jeftinije, a takođe se mogu brzo i napraviti.

Kina je sada treća zemlja u svetu koja je razvila ovu vrstu tehnologije, nakon Nemačke i Japana.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!