Industrija

Kineska kompanija “Lanzhou” planira da sa “Ikarbusom” pravi autobuse

Kineska kompanija “Lanzhou Guangdong New Energy Automobile” (LGNEA), koja se bavi priozvodnjom električnih i inovativnih vozila, želi da sarađuje sa “Ikarbusom” na projektovanju i izradi autobusa, rekao je predstavnik kompanije Gao Čao.

“Ikarbus je izuzetna kompanija u Evropi, koja će moći 2019. godine da napravi tri protiotipa inovativnih vozila”, rekao je Gao na Trećoj međunarodnoj konferenciji Beogradski strateški dijalog, pod nazivom "Inicijativa pojas i put na Balkanu".

On je kazao da će Kina 2019. godine uložiti puno sredstava iz budžeta za razvoj autonomnih vozila, kao i da u toj zemlji već uveliko radi na projektima za električna vozila.

"Što se tiče Srbije, imamo veoma dobar utisak. Vaša zemlja ima bogate resurse. Takođe, to je bezbedna i stabilna zemlja na Balkanu, koja ima dobru geografsku poziciju. To su ključni razlozi zašto investiramo u Srbiji", prenosi Tanjug.

Gao kaže da je ta kompanija došla u Srbiju zato što smatra da su srpskom tržištu potrebna električna vozila. “Postoji veliki potencijal za razvoj industrije u vašoj zemlji i mislim da je to ključ za razvoj Srbije. Hvala Vladi Srbije na podršci koju smo dobili”, dodao je Gao.
Sa tom velikom kineskom kompanijom je u Vladi Srbije ove godine potpisan Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede.

Cilj memoranduma je rekonstrukcija firme “Ikarbus” i strateško partnerstvo sa LGNEA u cilju poromovisanja, razvijanja i modernizacije automobilske industrije i proizvodnje autobusa i električnih autobusa u Srbiji.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!