Trgovina

Komitet za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK zaseda u Istanbulu

U Turskoj se održava sednica Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske konferencije, kojoj prisustvuje ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim LJajić sastao se u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, na marginama sednice Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske konferencije.

Erdogan je tom prilikom istakao da će svi projekti o kojima se razgovaralo tokom njegove poslednje posete Srbiji biti realizovani u predviđenim rokovima.

LJajić je rekao da su odnosi Srbije i Turske podignuti na nivo strateškog partnerstva zahvaljujući odnosima između predsednika dve zemlje Vučića i Erdogana i naporima koje oni ulažu da se prošire oblasti i sektori saradnje između Beograda i Ankare.

LJajić je na marginama Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK razgovarao i sa ministrima Malezije, Obale Slonovače, Saudijske Arabije i Tadžikistana.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!