Industrija

Kompanija “Ariston” investira u robotizovanu fabriku u Srbiji

Italijanska kompanija “Ariston” planira da otvori robotizovanu fabriku u Srbiji. Fabrika će se nalaziti u Svilajncu i proizvodiće grejače za belu tehniku, a plan je da godišnji izvoz dostigne 30 miliona dolara.

“Reč je o proizvodnji, koja se zasniva na robotima i visokostručnoj radnoj snazi, pa je plan da do kraja godine prva grupa radnika i inženjera bude upućena na obuku u Italiju”, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Fabrika u Svilajncu proizvodiće grejače za ceo svet, odnosno za sve proizvođače bele tehnike “Boš”, “Gorenje” i ostale poznate brendove, dodao je Milanović i napomenuo da je plan da izvoz dostigne 30 miliona dolara za tri godine.

“Ariston” je posle ispitivanja tržišta u Srbiji odlučio da novu fabriku izgradi u Svilajncu. Sa opštinom je potpisan ugovor o iznajmljivanju hale od 4.000 kvadratnih metara u Velikom polju, a ugovorom predviđeno da je i otkupe ukoliko budu zadovoljni proizvodnjom.

“Ariston” je preuzeo pogon, do kraja godine biće montirana najsavremenija oprema, početak proizvodnje je predviđen za početak naredne godine, a raspisan je konkurs za prijem radnika. Fabrika će u naredne tri godine zaposliti 110 radnika, N1.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!