Industrija

Kompanija “Bayer” najavila ukidanje 12.000 radnih mesta

Nemačka farmaceutska kompanija “Bayer” saopštila je da će ukinuti 12.000 radnih mesta širom sveta do 2021. godine, posle kupovine američkog giganta “Monsanta”, koji se bavi proizvodnjom herbicida i genetski modifikovanim proizvodima.

Gotovo polovina radnih mesta u administraciji, oko 4.100, biće ukinuto u sektoru agrohemije, što je direktna posledica kupovine “Monsanta”. Biće ukinuto 1.250 radnih mesta u farmaciji i 1.100 u proizvodnji lekova koji se izdaju bez recepta.

“Bayer” će se na taj naćin odreći oko deset odsto svoje radne snage.

"Promene su neophodne. Postavićemo nove osnove za “Bayer”, kako bi se poboljšao učinak", izjavio je direktor “Bayer”-a Verner Bauman.

“Bayer” je izdvojio 63 milijarde dolara (54 milijardi evra) ove godine da bi kupio “Monsanto”, giganta u proizvodnji pesticida i kontroverznog herbicida na bazi organskog jedinjenja glifosata.

Ta kupovina, koju su kritičari nazvali "đavoljevim brakom", navela je “Bayer” da prioritet da agrohemijskim i farmaceutskim aktivnostima, prenosi Beta.

“Bayer” će odustati od sektora za veterinu, i namerava da proda dve filijale Koperton koja se bavi kremama za sunčanje i Doktor Šol o nezi stopala.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!