Projekti

Konferencija “Digital Transformation of the Industry in Serbia”: Industrija 4.0 dolazi u Srbiju – priključite se na vreme

Kao deo SEE-IT SUMMIT-a, prvog internacionalnog događaja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, 8. novembra 2018. godine u Novom Sadu, održaće se konferencija „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“ (“Digital Transformation of the Industry in Serbia”).

Program se realizuje kroz projekat “Razvoj privatnog sektora u Srbiji”, koji u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Centrom za digitalnu transformaciju (CDT) pri Privrednoj komori Srbije i Privrednom komorom Austrije (WKO). Konferenciju će pratiti radionice i konsultantski sastanci, sa posebnim osvrtom na automobilsku industriju, poljoprivredu, mašinsko inženjerstvo i logistiku, a celokupni program biće besplatan, do popunjavanja raspoloživih kapaciteta.Više o načinima registracije biće objavljeno uskoro na www.see-it-summit.com.

„Program je, pre svega, namenjen svima iz privatnog sektora, odnosno kompanijama koje planiraju da iniciraju sopstvenu digitalnu transformaciju, ili su zainteresovane za konsultaciju u vezi sa izradom digitalne mape puta“, kaže vodeći savetnik GIZ-a za projekat razvoja privatnog sektora u Srbiji, Jürgen Kappenmann. Tim Centra za digitalnu transformaciju i sertifikovani konsultanti za digitalizaciju predstaviće ulogu i portfolio usluga Centra, kao i mogućnosti za kompanije da dobiju posebne pakete podrške u narednim godinama. Naročito će detaljno biti objašnjeni koncept i ideja digitalnih putokaza u kojima se sumiraju glavna polja delovanja na koje bi kompanija trebalo da se fokusira u bliskoj budućnosti, u kombinaciji sa detaljnim strategijama za polja pojedinačnih aktivnosti. Dakle, ovaj digitalni putokaz je polazna tačka konsultantskog procesa i pozivamo svaku kompaniju da iskoristi priliku da dobije jedan takav strateški dokument, besplatno.

U prepodnevnom delu konferencije, srpski i nemački stručnjaci prezentovaće internacionalne trendove, studije slučaja u Srbiji, kao i aktuelne alate i rešenja. U popodnevnom delu konferencije, biće održani konsultantski sastanci sa stručnjacima i individualni B2B susreti. O važnosti procesa digitalne transformacije koji je započeo i u našoj zemlji govori i to da je Vlada Republike Srbije proglasila digitalizaciju za jedan od razvojnih prioriteta u narednim godinama.

„U osnovi, digitalna transformacija – jednostavno govoreći – ima dva glavna elementa: tehnički i kulturno-poslovni. Taj drugi element je još bitniji, jer će promeniti način na koji ljudi u svojoj kompaniji i duž vrednosnih lanaca, zajedno sa kupcima, dobavljačima i čak konkurentima, sarađuju i menjaju svoje poslovne modele. Dakle, ako nemate ljude koji su voljni i otvoreni da se bave ovom digitalnom promenom, da izazovu sebe i sve u kompaniji, sigurno ćete nazadovati ili čak propasti. Za nekoliko godina, svi poslovi će sve više biti „digitalni“, objašnjava Jürgen Kappenmann.

Ostatak intervjua sa Jürgenom Kappenmannom, na temu digitalne transformacije industrije u Srbiji, možete pročitati ovde.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!