Obrazovanje i posao

Lead.art 2018, konferencija za građenje kulture rukovođenja

Lead.art 2018, konferenciju za građenje kulture rukovođenja, održanu 1. marta, posetilo je preko 140 ljudi.

Cilj konferencije bio je pružanje uvida u različite načine kreiranja zdrave liderske kulture u organizacijama, bez obzira na prirodu njihovog poslovanja. Učesnici, koji su bili uglavnom iz oblasti ljudskih resursa, stručnjaci za razvoj i menadžeri, bili su aktivni i zainteresovani do samog kraja konferencije.

Metodologiju je bila raznovrsna, pa su učesnici imali prilike da korz panel diskusije, predavanja, radionice dođu u kontakt sa aktuelnim programima i trendovima u kontekstu građenja lidera.  

Govornici su bili stručnjaci iz oblasti razvoja i treninga, biznis i HR konsultanti. Neki od govornika su kroz studiju slučaja predstavili svoja pozitivna iskustva sa razvojnim projektima, zajedno sa izazovima sa kojima su se suočavali kroz taj proces. Suština ovakvih prikaza bila je u deljenju pozitvnih i manje pozitivnih primera i isticanje značaja na postepenom građenju veština, što je jedan od faktora koji često ostane u senci brzine poslovanja i dobijanja “instant” rezultata.

Na konferenciji se govorilo o različitim temama. Predavanje koje je privuklo posebnu pažnju jeste prikaz modela Optimalne motivacije, koji je kroz online uključenje predstavila kreatorka istog, Susan Fowler.  

Značaj Lead.art konferencije se ogleda u tome što su značajne teme iz oblasti rukovođenja i razvoja rukovodilaca dobile na važnosti, a samim tim su podstaknuta razmišljanja učesnika o tome šta sve još mogu da urade u svojim okruženjima i dodatno unaprede svoje rezultate. Ono što ohrabruje, jeste činjenica da je posećenost bila poprilično velika, kao i interesovanje za samu konferenciju, tako da verujemo da u budućnosti možemo očekivati osetne pomake u domenu rukovođenja i na našem tržištu.

 Vilena Višnjić

H.art Development Center

www.hart.rs

 

H.art Development Center D.O.O.http://www.hart.rs/

H.art je sertifikovani partner Blanchard International Serbia, time i zvanični predstavnik Ken Blanchard Companies programaza Srbiju, među kojima je i program Situaciono rukovođenje II.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!