Industrija

"Leoni" najveći poslodavac u Srbiji

Kompanija "Leoni" otvoriće sutra u Nišu novi proizvodni pogon, pod čijim krovom će posao naći 1.125 radnika.

Generalni direktor Klemens Saks ističe da su dosadašnje investicije Leonija u Srbiji dostigle 75 miliona evra i najavljuje nove. 

Kada sledeće godine završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu, ovaj proizvođač optičkih vlakana i kablova postaće najveći poslodavac u Srbiji sa više od 11.000 zaposlenih. 

Svečanim otvaranjem novog pogona u Nišu, završava se zadnja faza izgradnje ove Leonijeve fabrike, kaže generalni direktor te kompanije u Srbiji za „Tanjug“. 

"Otvaramo u Nišu oko 20.000 kvadrata proizvodnih pogona, a kada završimo sa investicijom u Kraljevu, ukupno ćemo imati 110. 000 kvadrata proizvodnih pogona u Srbiji i zapošljavaćemo između 11 i 12 hiljada ljudi", kaže Klemens Saks.

Skas poručuje da će buduća kraljevačka fabrika biti njihova najveća investicija u Srbiji. Fabrika će prema njegovim rečima imati 45.000 kvadrata, sa još 20.000 kvadratnih metara pratećeg sadržaja, a u njoj će posao dobiti 4.000 radnika. 

Sa izgradnjom kompleksa u Kraljevu, čija je ukupna vrednost 60 miliona evra krenuće se u septembru ili oktobru ove godine, a u januaru i februaru naredne godine očekuje Saks da bude završeno oko šest hiljada kvadrata pogona, dok će cela investicija biti zaokružena na kraju 2019. godine završetkom kompletne izgradnje.

Kompanija Leoni, čije je sedište u Nirnbergu, u Nemačkoj, ima 93 fabrike u 31 zemlji. 
Samo u prošloj godini imala je prihod od 4,9 milijardi evra od prodaje, dok je u Srbiji u 2017. ostvarila izvoz u vrednosti od 145 miliona evra i nalazi se na listi 10 najvećih izvoznika u našoj zemlji za proteklu godinu. 

Vrednost dosadašnjih investicija u Srbiji ovog globalnog proizvođača žica, optičkih kablova i komponenti za autoindustriju, iznosi 75 miliona evra, a do sada su zaposlili više od šest hiljada radnika u našoj zemlji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!