Trgovina

“Lidl” očekuje velike prihode

Nemačka grupa Švarc, vlasnik maloprodajnih lanaca “Lidl” i “Kaufland”, planira u tekućoj poslovnoj godini da ostvari prihode veće od 100 milijardi evra.

Oni su najavili i dalja ulaganja kako bi zadržali trend rasta iz prethodnih godina.

Grupa je u prošloj poslovnoj godini, koja je završila u februaru, povećala prihode za 7,4 odsto, na 96,9 milijardi evra, sa udelom “Lidla” u tom iznosu od 74,6 milijardi evra.

“Lidl” ima ukupno 10.460 trgovina u Evropi i SAD, navodi Rojters.

Švarcova ulaganja su u prošloj poslovnoj godini dostigla sedam milijardi evra, a sličan iznos planiraju i za ovu godinu, prenosi Poslovni dnevnik.

Nameravaju da otvore oko 300 do 350 novih trgovina i povećaju asortiman proizvoda sa sadašnjih 1.800 na 2.500, kazao je izvršni direktor grupe Švarc Klaus Gehrig za nemački list Frankfurter algemajne cajtung (FAZ).

"Pritisak da se nešto menja nikada nije bio veći", kazao je Gehrig prema FAZ-ovom izveštaju.

“Lidl” i konkurent “Aldi” povećavaju ulaganja u poslednje vreme u nizu zemalja, posebno u Britaniji, gde postupno povećavaju tržišne udele na račun tradicionalnih tržišnih aktera.

“Lidl” je sredinom prošle godine, takođe, otvorio prvih 100 trgovina u SAD, najavljujući i do 50 odsto niže cene u odnosu na konkurenciju.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!