Berza

Londonska berza otpušta 250 radnika

Londonska berza (LSE) najavila je da će otpustiti 250 radnika u ovoj godini. Ta mera se sprovodi u sklopu priprema za izlazak Britanije iz Evropske unije.

“Cilj je ostvarivanje godišnje uštede od 30 miliona funti”, saopštio je novi direktor berze Dejvid Švimer, koji je na tu funkciju stupio u avgustu prošle godine, prenosi Rojters.

Londonska berza, kako je saopšteno, međutim neće uspeti da ostvari ciljanu profitnu maržu za ovu godinu od oko 55 posto, s obzirom na planiranu kapitalnu potrošnju.

Otpuštanja će zahvatiti sve delove poslovanja, a fokusiraće se na smanjenje dupliranih radnih mesta, istakao je Švimer.

Panevropska trgovinska platforma Londonske berze, Turquoise, aplicirala je nedavno za dobijanje dozvole za otvaranje svog centra u Amsterdamu koji bi nakon Bregzita trebalo da pruža usluge klijentima u EU.

"U slučaju da Britanija sa EU postigne dogovor o tranzicionom periodu, trgovanje deonicama čije su cene iskazane u evrima i dalje će biti u Londonu", dodaje on.

LSE grupa je prošlu godinu završila sa 15 odsto većom operativnom dobiti, koja je dostigla 931 miliona funti (1,23 milijarde dolara), dok su ukupni prihodi porasli devet odsto, na 2,14 milijardi funti, prenosi B92.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!