Društvo

Ministar Đorđević obišao napušteno dete iz Višnjice

Nakon saznanja da je u ponedeljak uveče u Višnjici pronađeno dete staro jednu i po godinu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je napušteno dete, koje je zahvaljujući brzom reagovanju Centra za socijalni rad Palilula smešteno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, kako bi se uverio da li je zbrinuto na najbolji mogući način.

Ministar Đorđević zahvalio je svim nadležnim organima koji su odmah postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, kao i savesnim građanima na brzom reagovanju i pružanju adekvatne pomoći. Kako kaže, još jednom smo svi zajedno pokazali da smo odgovorno društvo koje ima izraženu empatiju prema drugima i koje uvek pruža pomoć onima kojima je ona neophodna. 

„Jedna od prioritetnih aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kojoj se pridaje posebna pažnja jeste zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jer svako dete zaslužuje i mora da ima najbolju zaštitu i pravo na bezbrižno odrastanje. Dete koje je napušteno biće u što kraćem periodu smešteno u jednu od hraniteljskih porodica, a nakon toga, u skladu sa njegovim potrebama, Centar za socijalni rad Palilula i Leskovac, odlučiće o daljim postupcima koji su u najboljem interesu za dete“, rekao je ministar.

Đorđević je naveo da se u izveštaju koji je dostavio Centar za socijalni rad navodi da je dete emocionalno i higijenski zapušteno bez vidljivih tragova koje bi ukazivalo na druge vrste zapuštanja i zlostavljanja deteta. Kako kaže, najbitnije je da je to dete sada na sigurnom i da je živo i zdravo.

„Od oktobra prošle godine ovo je četvrti slučaj napuštanja deteta. Ministarstvo će i ovaj, kao i svaki prethodni put, učiniti sve da ove dete raste u zdravom okruženju i ima sve preduslove za srećno detinjstvo i svetliju budućnost“, zaključio je Đorđević.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!