Ljudski resursi

Ministar finansija Dušan Vujović podneo ostavku

Dušan Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz ličnih razloga, kako je naveo u pisanoj ostavci, koju je dostavio premijerki Ani Brnabić.

On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji", prenosi B92.net.

"Mislim da u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi", naveo je Vujović u pismu ostavke, u koji je "Blic" imao uvid.

Vujović je obavljao funkciju ministra privrede u Vladi Srbije u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine. Potom je imenovan za ministra finansija, nasledivši Lazara Krstića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016. godine. Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u najnovijem sazivu vlade.

Iako je naglasio da je ostavka neopoziva, on je istakao da će uvek biti tu za eventuelnu savetodavnu pomoć, navodi "Blic".

"Spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u Vladi i Ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i procese evropintegracija", poručio je Vuković i zamolio predsednicu vlade da ostavku prosledi Narodnoj skupštini na usvajanje.

Podsetio je i na rezultate koje je država, odnosno njegov resor, ostvarila u prethodnom periodu.

"U vreme mog mandata ostvareni su merljivi rezultati, koji uključuju makroekonomsku stabilizaciju, fiskalnu konsoliaciju i definisanje strukturnih reformi neophodnih da se ovi rezultati, priznati u zemlji i u inostranstvu, trajno održe", istakao je Vujović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić bi ostavku Vujovića trebalo u utorak da prosledi Skupštini Srbije.

Pojedini mediji kao naslednika ministra Vujovića navode aktuelnog gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!