Saobraćaj i transport

Na beogradskom sajmu nautike prvo prodata najskuplja jahta

Jubilarni 40. sajam nautike, lova i ribolova, koji traje do 7. aprila u Beogradu, izaziva ogromno interesovanje, a neki od najskupljih modela su već prodati.

“Ne pamtim ovo. Nabavili smo početkom godine 21 skupoceno plovilo, a već smo 14 prodali. A tek je april!” kaže za "Novosti" Goran Vasić iz beogradske kompanije "Goga jahting klub".

I najskuplja jahta izložena na ovogodišnjem sajmu, koju prodaje ova kompanija, vredna 420.000 evra (bez PDV) "Monterey 378" dobila je vlasnika još pre početka sajma.

“Ovo je do sada najglamurozniji Sajam nautike”, ocenjuje direktor manifestacije Filip Kocić. “Izlaže više od 80 firmi, koji su pod kupole Hale 1 dovezli više od 100 plovila. Tu su izlagači iz naše zemlje, ali i iz Italije, Turske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore.

Mnogi poznati svetski brendovi, kao što su "Monterey", "Beneto", "Antares", "Sio rej" su tu. Velika je ponuda svih mogućih plovila, od onih vrednih nekoliko stotina evra do onih čije cifre kod običnog posetioca izazivaju samo uzdahe.

Ono što posebno raduje je činjenica da je sve više naših preduzeća koja izrađuju čamce, jahte, prateću opremu.

Među najlepšim, svakako najupečatljivijim plovilima je i jahta – “trimaran”, koju pravi kompanija "Como bouts" iz Jagodine! Radi se o devet metara dugom plovilu opremljenom poput najluksuznijih jahti. U suštini to je ploveći apartman sa luksuznim enterijerom.

“Sve što vidite je delo domaće pameti i ruku”, kaže Vuk Vasić, sin vlasnika ove jagodinske firme koja zapošljava 30 ljudi. “Radi se o trenutno najpopularnijem tipu plovila "haus-bout", koje smo počeli da pravimo u oktobru 2017. godine”.

Vrednost ovog prvenca Jagodinaca, inače, kompanije koja se bavi izradom pločastog nameštaja, iznosi oko 120.000 evra.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!