Društvo

Na pomolu seks-skandal u Evropskom parlamentu

Desetak asistentkinja u Evropskom parlamentu u Strazburu optužilo je poslanike tog zakonodavnog tela Evropske unije za seksualno zlostavljanje i tvrde da je ta institucija leglo maltretiranja.

Prestupnici su navodno viši zastupnici iz svih političkih sfera, a među njima su i bivši ministri.

Žrtve zlostavljanja odlučile su da prekinu da ćute o tome nakon što je izbio skandal sa slavnim holivudskim producentom Harvijem Vajnštajnom, a svoju priču iznele su novinaru londonskog Sandej tajmsa.

Jedna žena u EP tvrdi kako ju je jedan ugledni poslanik, star približno 60 godina, kojeg opisuje kao oženjenog oca dvoje dece, "neprikladno dirao".

Jedna 24-godišnjakinja otkrila je kako ju je jedan nemački poslanik "vrebao" na sastancima i da se ponašao vrlo neprikladno, zbog čega joj je bilo neprijatno.

Devojka koja radi kao pomoćnica tvrdi da je Evropski parlament leglo zlostavljača jer poslanici, koji namerno zapošljavaju mlade asistentkinje, smatraju da nisu nikome odgovorni.

Zlostavljači nisu imenovani jer su tako zahtevale njihove žrtve koje strahuju da će s njima morati da se suoče zakonskim putem.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!