Svet građevinarstva-nekretnina

Najmračnija zgrada na svetu izrađena u Pjongčangu (JK)

Ova građevina je remek delo britanskog arhitekte sagrađeno za Zimske Olimpijske igre.

Nedavno su objavljeni arhitektonski planovi za izgradnju paviljona za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Dizajniran od strane 39-godišnjeg britanskog arhitekte Asifa Kana, objekat ima strukturu kutije, koja će imati visinu od skoro 33 metra, obložena je supstancom pod nazivom Vantablack VBx2.

Materijal ima sposobnost da apsorbuje preko 99 procenata svetlosti, zbog čega je Kanov paviljon brzo nazvan "najmračnija zgrada na zemlji".

Kutijasta struktura ima parabolične krivine na sve četiri strane i sitne šipke koje drže zid. Svaka šipka je pričvršćena malim belim svetlom koja, ujednačeno sa ultra-crnom pozadinom, oponaša pojavu zvezda u ogromnoj galaksiji koja je uklonjena iz kosmosa i smeštena je u zatvorenu kutiju na Zemlji.

Projekat, koji je naručio južnokorejski proizvođač automobila Hiundai Motor u okviru svoje globalne inicijative u oblasti umetnosti, omogućiće posetiocima da prođu  kroz tamne spoljne zidove u mirni, gotovo svetli, unutrašnji prostor.

Privremeni paviljon će zvanično biti otvoren za javnost počev od 9. februara, istog dana kao i ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!