Saobraćaj i transport

Nastavlja se saga o aerodromu u Nišu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je da vlasti u Nišu i poslovodstvo niškog aerodroma "Konstantin Veliki" nisu sposobni da upravljaju tim preduzećem.

Zorana Mihajlović je kazala da "prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika tog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava građane i bezbednost".

"Njihova nesposobnost pokazuje da su spremni čak i da dovedu u pitanje odvijanje avio-saobraćaja u Nišu", rekla je Mihajlović.

Ministarka je istakla da je nju iznenadilo to što ni gradske vlasti, ni poslovodstvo aerodroma nisu odreagovali na informaciju, koja je izašla u javnost, da radnici zaduženi za bezbednost ne mogu ili neće da obavljaju svoj posao, što direktno ugrožava bezbednost aerodroma.

"To direktno ugrožava bezbednost putnika koji treba da polete s ovog aerodroma ili slete u Niš i predstavlja uznemiravanje javnosti", istakla je Mihajlović.

Nadzorni odbor i direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" u zajedničkom saopštenju su naveli da, u saradnji sa gradskim rukovodstvom Niša, preduzimaju sve mere kako bi se obezbedio nesmetan razvoj vazdušnog saobraćaja na aerodromu "Konstantin Veliki".

Reagujući na navode potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović o ugroženosti bezbednosti vazdušnog saobraćaja na aerodromu "Konstantin Veliki", rukovodstvo aerodroma je saopštilo da sa gradonačelnicima Niša - Zoranom Perišićem i sada Darkom Bulatovićem - četiri godine sarađuju besprekorno i da su rezultati vidljivi.

"Aerodrom posluje bez ikakvih subvencija, nema ni dinara kredita, sprovodi javne nabavke opreme za više od 300.000 evra i to od sopstvenih sredstava i beleži istorijski rast broja putnika. Te 2014.  godine aerodrom je bio pred bankrotom, u dugovima od oko milion evra, sa 1.335 putnika bez redovnog vazdušnog saobraćaja i sa četiri neisplaćene zarade zaposlenima, koji su zbog toga štrajkovali, a danas je to najstabilnije javno preduzeće u Nišu", podseća se u saopštenju.

Dodaje se da ne postoje nikakvi problemi na relaciji Grad Niš - JP "Aerodorm Niš" i da pokušaji da se rezultati ospore stvaraju klimu, koja šteti poslovanju aerodroma.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!