Industrija

Nova “Octavija” će biti umetničko delo

Češka “Škoda” iza sebe ima fantastičnih nekoliko meseci, SUV modeli Kodiaq i Karoq su odlično prihvaćeni, najavljen je novi podkompakt za 2019. godinu, ali je najveća zvezda češkog proizvođača i dalje Octavia.

 

Sa skoro 420.000 prodatih jedinica prošle godine Octavia je i dalje ubedljivo najpopularniji model “Škode”, sa skoro dvostruko više prodatih jedinica od drugog na listi Rapida (211.500).

Zbog toga je “Škoda” odlučila da početkom 2020. godine izbaci novu generaciju, samo dve godine nakon što je "redizajnirana" treća.

Octavija će doživeti osetne promene, zadržaće stil hečbeka, ali će više ličiti na sedan, a kao i u svim modernim “Škodama”, fokus će biti na praktičnosti, prenosi B92.

Ipak, iz Mlade Boleslave najavljuju da će četvrta generacija Octavije (peta ako računate originalni model iz 1959. godine) zahvaljujući novoj MQB platformi i savremenim tehnolofijama biti "umetničko delo".

Baza Octavije će umnogome biti osma generacija Volkswagen Golfa, koji stiže sledeće godine, a osim standardnog 1,5 TSI, očekuje se novi 1,5 TDI, te hibridni pogon.

Što se tiče dizajna, nema mnogo naznaka o novinama, doduše “Škoda” nikad nije nije ni preterano privlačila pažnju izgledom i elegancijom, ali je jedno sigurno – razdvojeni farovi će biti prošlost.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!