Društvo

Novine za osnovce i srednjoškolce – škole će imati robote i dronove

Naredne školske godine sve škole u Srbiji biće opremljene malim robotima i određenim brojem dronova, koji će biti namenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola, koji bi trebalo da ih koriste da programiraju, stiču znanja i uče kroz igru, najavio je Mladen Šarčević, ministar prosvete.

“Već 25 odsto škola ima te robote koji služe da deca vežbaju informatičke veštine kroz nove predmete, tj. programiranje. Dakle, učenici programiraju rad tog robota, autića, takozvanog M-bota (Mbot), da se kreće po zadatoj liniji ili na sličan način. U svemu tome Britanski savet nam je najbolji saradnik. Više od četiri miliona funti, koje nam oni doniraju, biće raspodeljene u šest školskih uprava Srbije. Biće još jedna raspodela u februaru iduće godine i tada ćemo imati oko 70 odsto opremljenog školskog sistema tim robotićima”, najavio je Šarčević.

On dodaje da se nada da će do početka naredne školske godine sve škole u Srbiji biti opremljene robotićima, prenosi Blic.

Prema njegovim rečima, to će se odnositi na osnovne škole i gimnazije, neke srednje škole već imaju razvijene slične modele.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!