Društvo

Oglas za posao: Traži se predsednik Rusije

Ruska stranica za oglašavanje i traženje posla objavila je oglas za radno mesto predsednika Rusije, uz navođenje potrebnih uslova.

U opisu se navodi da će kandidat biti izabran prema rezultatima izbora 2018. godine.

Popularna stranica za traženje posla "Superjob" navodi da za radno mesto predsednika Ruske Federacije mogu konkurisati kandidati iznad 35 godina, a da pol, obrazovanje i iskustvo nisu bitni. 

Čovek koji se prijavljuje za ovakav posao mora biti društveno aktivan i patriota. 

Idealni kandidat treba da poseduje rusko državljanstvo najmanje tokom poslednjih deset godina, mora znati barem jedan strani jezik i da bude spreman za česta službena putovanja. Među obavezama je i potpisivanje državnih zakona, međunarodnih sporazuma, amnestija i još mnogo toga. 

Osoba na poziciji predsednika može koristiti službeni avion, stan, vikendicu, ličnu kancelariju u Kremlju i besplatan prevoz na relaciji kuća-posao. 

Uredništvo stranice navodi da je ovakav oglas uoči predsedničkih izbora za njih već tradicija. 

"Samo želimo da podsetimo da je pozicija predsednika države, takođe, radno mesto", kažu u kompaniji, a prenosi "Ruska reč". 

Predsednički izbori u Rusiji biće održani u martu naredne godine, a ruski predsednik i najveći favorit za novi mandat Vladimir Putin još se nije izjasnio da li će se ponovo kandidovati, prenosi agencija Srna.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!