Socijalno preduzetništvo

Osnovan Balkanski centar za unapređenje socijalne zaštite

Udruženje '''Balkanski centar za unapređenje socijalne zaštite'' je regionalno strukovno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti socijalne politike i socijalnog rada.

Povodom zvaničnog početka rada Balkanskog centra u Bijeljini je 12. juna održan stručni skup.

Balkanski centar predstavlja i zastupa interese socijalnih radnika и drugih stručnih radnika u oblasti socijalne zaštite, unapređuje delatnost socijalnog rada i brine se o ugledu profesije i profesionalnih interesa radi unapređenja stručnih kompetencija u zaštiti najboljeg interesa korisnika u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Radi ostvarivanja ciljeva, udruženje će se baviti sledećom grupom aktivnosti:

-naučno istraživački rad;

-edukacija profesionalaca iz sistema socijalne zaštite u cilju unapređenja stručnih kompetencija u zaštiti najboljeg interesa korisnika;

-razmena iskustava u svrhu primene evropskih standarda i dobrih praksi; 

-sarađivanje sa vladinim, nevladinim и privatnim sektorom u cilju unapređenja socijalne politike i socijalne zaštite; 

- razvoj socijalno inovativnih i komplementarnih-srodnih delatnosti u socijalnoj zaštiti uz ekonomsko osnaživanje korisnika;

- izdavačka delatnost - bilteni, naučni i stručni časopisi i sl.

Članovi udruženja su eminentni stručnjaci u oblasti socijane politike i socijalne zaštite iz neposredne prakse, akademske zajednice i naučnih и stručnih institucija.

Udruženje je otvoreno za prijem ostalih regionalnih članova i postoji snažno interesovanje predstavnika socijalnih delatnosti iz Makedonije i Crne Gore.

Konsultantska kuća “Casa Forte” je aktivni učesnik i podržava rad Edukativnog centra za preduzetništvo iz kategorija socijalno ugroženih kategorija u okvirima Balkanskog centra.

Formiranje centra je podržao OSCE BIH i Balkanski centar koristi priliku da pozove i druge donator, koji prepoznaju značaj socijalne delatnosti i socijalnog preduzetništva da podrže napore i projekte centra.

Sedište udruženja je u Beogradu, zastupnik udruženja je Ružica Jelisavac.

Kontakti: +381 65 83 13 064, mail:asocijacijasr@gmail.com 

 

 

 

                       

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!