Trgovina

Otvaranje robne kuće "IKEA" u četvrtak

Završni radovi u IKEI se privode kraju i robna kuća kod Bubanj potoka će zvanično biti otvorena u četvrtak u 10,00 časova.

Robna kuća IKEA zapošljava 330, a "IKEA" ukupno zapošljava 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

Regionalni direktor za razvoj kompanije "Ikea" u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić kaže da prostor kod Bubanj potoka već na prvi pogled nadilazi razmere robne kuće i objašnjava da je to svesno urađeno zbog normalnog funkcionisanja robne kuće, te da "IKEA" planira da dugoročne aktivnosti budu mnogo veće nego sada.

Gostujući u Dnevniku Radio Televizije Srbije, Lalić je poručio da je trenutno u izradi studija za trgovački centar, površine 40.000 kvadratnih metara, koji bi bio otvoren pored robne kuće i da će tom investicijom, koja vredi više oko 60.000.000 evra, biti zaposleno 400 ljudi. Govoreći o mogućnosti da "Ikea" otvori drugu robnu kuću, Lalić je rekao da se radi na akviziciji zemljišta između benzinske pumpe "Zmaj" i beogradskog aerodroma.

Dinamika otvaranja druge robne kuće zavisi od rezultata poslovanja prve, u kojoj očekuju više od 2.000.000 posetilaca u prvoj godini poslovanja. Biće ponuđeno i onlajn naručivanje, a "Ikea" će činiti da cene budu što konkurentnije, najavio je Lalić.

 

Izvor: Danas

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!