Trgovina

Otvorena prva robna kuća „Ikea” u Srbiji

Najpoznatiji švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstvo, kompanija “Ikea”, otvorila je prvu robnu kuću u Srbiji, što je njen 400. prodajni objekat u svetu.

Otvaranju robne kuće prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sa predstavnicima “Ikee” simbolično zasadio belu brezu, simbol snage mladosti i prosperiteta, što je uobičajeno prilikom otvaranja objekata te kompanije.

Robna kuća “Ikea” za kupce će danas biti otvorena od 10 sati, a uprava očekuje da će prvog dana biti oko 20.000 posetilaca.

“Ikea” je u Srbiji prisutna posle 26 godina, kada je zatvorila svoju start-ap prodavnicu u Beogradu.

U robnu kuću u Bubanj “Ikea” je uložila 70 miliona evra, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima je ponuđena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda. Robna kuća u Bubanj potoku, prostire se na 35.000 kvadrata, a kupcima je na raspolaganju više od 1.400 parking mesta, restoran sa 500 mesta, igraonica za decu, prodavnica švedske hrane, kao i mesto za punjenje električnih automobila.

Robna kuća biće otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok će restoran raditi od 9.30 do 20 časova, a Beograđanima će biti na raspolaganju i nova gradska autobuska linija broj 70, koja će ih prevoziti do objekta. “Ikea” je štampala i prvi katalog na srpskom jeziku u više od milion primeraka, od kojih će najveći broj biti distribuiran domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od robne kuće.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!