Društvo

Panel diskusija: „Srbija kao svetska destinacija za održavanje događaja“

Panel „Srbija kao svetska destinacija za održavanje događaja“ biće održan u sredu, 28. avgusta u 18 časova u Kulturnom centru GRAD.

Od Exit-a do festivala kao što su BITEF i BEMUS, naučnih i stručnih skupova i kongresa, Srbija je mesto održavanja velikih događaja koji prikazuju potencijale naše zemlje u najboljem svetlu i aktivno doprinose unapređenju turizma.

Na koji način organizatori događaja mogu zajedno, strateški da rade na promociji i unapređenju Srbije kao destinacije za održavanje događaja? Koje mere treba uzeti u obzir kako bi se stvorilo povoljnije okruženje za organizaciju događaja koji privlače međunarodnu publiku? Kako možemo da podržimo i unapredimo industriju događaja? Na koji način događaji koji se organizuju u Srbiji mogu da doprinesu razvoju i boljem pozicioniranju Srbije, predstavljajući je kao dinamičnu i kreativnu zemlju?

Ovo su samo neka od pitanja na koje će dati moguće odgovore govornici panela Igor Kovačević, Kongresni biro Srbije, Ivan Petrović, EXIT Fondacija, Andrej Nosov, Hartefakt, Viktor Kiš, festival Dev9t i Jane Cunningham, BestCities Global Alliance.

Moderator panela je Martin Kaf (Martin Cuff), ekspert iz oblasti kreativnih industrija.

Jezik: engleski (prevod na srpski jezik će biti obezbeđen).

Panel „Srbija kao svetska destinacija za održavanje događaja“ se održava pod novom, nacionalnom platformom Srbija stvara / Serbia Creates. Platforma obuhvata sistemske mere za razvoj sektora kreativnih industrija i inovacija, kao i jačanje kulturne diplomatije i pozicioniranje Srbije kao zemlje kreativnih, inovativnih i autentičnih ljudi i ideja.

Ovo je samo je jedan u nizu događaja koji platforma Srbija stvara organizuje u cilju razmene mišljenja i ideja i na kojima se razgovara o problemima iz domena kreativnih industrija u cilju pronalaska što boljih, sistemskih rešenja iz različitih oblasti kreativnih delatnosti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!