Svet građevinarstva-nekretnina

Plac na autokomandi bez kupca - Niko nije hteo da plati 7.000.000 evra

Na javnom nadmetanju za prodaju građevinskog zemljišta na Autokomandi, održanog u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, nije se pojavilo nijedno zainteresovano lice za kupovinu ove zemljišne površine po ceni koja prelazi 840 miliona dinara ili oko sedam miliona evra.

U pitanju je katastarska parcela u blizini Bulevara oslobođenja, površine 6.421 metar kvadratni, koja se vodi kao javna gradska svojina i koja se nalazi blizu lokacije gde se godinama najavljuje gradnja "Delta planeta".

Kako stoji u oglasnoj dokumentaciji, početni iznos za njenu kupovinu jeste 130.910 dinara po metru kvadratnom, odnosno 840.573.752 dinara za ukupnu površinu.

Lokacija je obuhvaćena Planom detaljne regulacije dela centralne zone prostorne celine područja Autokomanda, a njen prostor namenjen je za poslovno komercijalne delatnosti, odnosno poslovanje, trgovinu i hotelijerstvo.

U Direkciji objašnjavaju da je uzork nezainteresovanosti potencijalnih ponuđača najverovatnije visoka cena.

"Budući da se danas niko nije pojavio, planiramo da cenu zemljišta spustimo za 20 odsto, a imajući u vidu sve propisane procedure koje se pre novog raspisivanja oglasa moraju ispuniti, verujemo da će građani novi poziv za nadmetanje dobiti za oko mesec dana", kazali su u Direkciji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!