Razvoj

“Planinka” zainteresovana da preuzme Kuršumlijsku banju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je rukovodstvo turističkog preduzeća iz Kuršumlije AD "Planinka" zainteresovano da uloži i pokrene turizam u Kuršumlijskoj banji i da će im Vlada ukazati poverenje i pomoći u toj nameri.

Ljajić je tokom obilaska kuršumlijskog kraja rekao da je rukovodstvo "Planinke", koja sada veoma uspešno gazduje Prolom i Lukovskom banjom, izrazilo zainteresovanost da preuzme i Kuršumlisku banju, jednu od najlepših, a nekad i najposećenijih srpskih banja.

"Veoma brzo ćemo reaktivirati razgovore između Vlade i 'Planinke' započete još prošle godine, jer ono što je dobro ne treba menjati", kazao je Ljajić i dodao da se "Planinka" pokazala kao dobar domaćin koji zna kako se upravlja banjama.

On je istakao da, iako je već godinu dana otvoren poziv investitorima, niko od stranaca nije pokazao zainteresovanost da ulaze u Kuršumlijsku banju.

"Interes Vlade je da se ovo strateški važno područje oživi i da se pokrene turizam i hotelijerstvo i u Kuršumliskoj banji, otvore nova radna mesta i ekonomski oživi jedan od najsiromašnijih krajeva Srbije", istakao je Ljajić.

Kuršumliska banja je prestala da radi 2000. godine sa zatvaranjem tada najsavremenijeg medicinskog stacionara, banjskog Rehabilitacionog centra a turisti su ovde potpuno prestali da dolaze nekoliko godina kasnije kada je van upotrebe stavljen i put dug 12 kilometara od Kuršumlije do banje.

Izvor: Beta

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!