Društvo

Platforma naših stručnjaka nagrađena na svetskom takmičenju „Zero Project 2020“

Društvo matematičara Srbije i partneri, za inovativni projekat „Završni ispit – platforma za ravnopravno uključivanje učenika u obrazovni proces”, osvojili su nagradu na svetskom takmičenju „Zero Project 2020“, u organizaciji ESSL fondacije i Ujedinjenih nacija u Beču.

Platforma je rezultat istoimenog projekta Društva matematičara Srbije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i GeoGebra centra u Beogradu.

„Ponosni smo na naše stručnjake i njihovu viziju novih tehnologija kao sredstva za unapređenje obrazovanja i omogućavanja našim učenicima da budu konkurentni na globalnom nivou“, poručila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić,  i naglasila da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviti da podržava projekte koji doprinose razvoju savremenog i inovativnog obrazovanja.

Nagrađena platforma zavrsniispit.matf.bg.ac.rs  sadrži zadatke iz matematike i srpskog jezika namenjene učenicima koji se pripremaju za polaganje završnog ispita. Posebno prilagođeni zadaci pružaju mogućnost učenicima obuhvaćenim inkluzijom da koriste digitalne tehnologije i unaprede svoje znanje. Platforma je besplatna i javno dostupna.

Projekat je predstavljen na međunarodnoj konferenciji Zero Project Conference 2020 u Bečkom internacionalnom centru, koja je okupila više od 800 učesnika iz oko 80 zemalja, i tom prilikom i uručena je nagrada Društvu matematičara Srbije. Rukovodilac nagrađenog projekta bio je prof. dr Miroslav Marić, profesor na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!