Žensko preduzetništvo

Počele obuke nastavnika za preduzetništvo u osnovnim školama

Prvim predavanjima i radionicama, održanim u Jagodini i Subotici, otpočela je realizacija stručnog usavršavanja od javnog interesa iz oblasti preduzetništva, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije.

Tokom naredna dva meseca kroz obuke u oblasti razvijanja preduzetničkih kompetencija i stvaranja uslova za realizaciju preduzetništva u osnovnim školama, proći će 3.000 nastavnika iz 300 škola širom Srbije. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Projekat ima za cilj osnaživanje učitelja i predmetnih nastavnika da kroz aktivnosti učeničke zadruge doprinesu razvijanju preduzetničkih kompetencija kod učenika. U okviru predavanja cilj je da se polaznici upoznaju sa: ključnim pojmovima i konceptima preduzetništva; zakonskom regulativom koja se odnosi na učeničke zadruge; mogućnostima korišćenja učeničkih zadruga kao modela za razvoj preduzetništva. Po završetku obuke biće u stanju da: prepoznaju svoju ulogu u razvoju preduzetničkih kompetencija kod učenika; razvijaju učeničku zadrugu kao model preduzetništva; planiraju i realizuju preduzetničke projekte; koriste efikasne načine za angažovanje učenika u radu učeničke zadruge.

 

Svaka škola čiji nastavnici pohađaju obuku, dobiće i Vodič za učeničke zadruge, koji je izrađen za potrebe ovog projekta. Najbolji primeri dobre prakse preduzetničkih projekata, koje škole budu izradile, nakon obuke, biće objavljeni na portalu www.skolskopreduzetnistvo.rs kao i na portalu Vlade Republike Srbije „Srbija stvara” www.serbiacreates.rs

 

Udruženje poslovnih žena Srbijehttp://poslovnezene.org.rs/

Udruženje poslovnih žena Srbije je snažan, prepoznatljiv i kompetentan partner u dijalogu državnog i privatnog sektora, koji doprinosi socijalnom i ekonomskom razvoju, sa posebnim naglaskom na žensko preduzetništvo, kao faktorom ekonomskog rasta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!