Omladinsko preduzetništvo

Poruka Si Đinpinga samostalnim preduzetnicima

Kineski predsednik Si Đinping izrazio je nadu da će samostalni preduzetnici i privatnici ostati posvećeni realnoj ekonomiji, da će osigurati visokokvalitetni razvoj i značajno doprineti jačanju prosperiteta i modernizaciji Kine.

Si je ovu poruku uputio u pozdravnom pismu koje je poslao učesnicima Petog nacionalnog kongresa samostalnih preduzetnika, koji je juče otvoren u Pekingu.

Kao druga najveća ekonomija sveta Kina ima više od 65 miliona samostalnih preduzetnika i još 27 miliona privatnih preduzeća, koja zapošljavaju ukupno oko 314 miliona ljudi.

Samostalni preduzetnici i privatni biznisi, koje podržava KPK, igrali su u poslednjih četiri decenije važnu ulogu u podupiranju ekonomskog rasta, promociji inovacija, otvaranju radnih mesta i poboljšanju blagostanja, naveo je Si.

Predsednik je istakao da socijalizam sa kineskom karakteristikama ulazi u novu eru. On je dodao da privatnici treba da proučavaju i da primene duh 19. Nacionalnog kongresa KPK.

Poslovi se suočavaju sa sve većim zahtevima kako zemlja ulazi dublje u strukturne reforme ponude, primene strategije regionalne koordinacije razvoja, promocije realne ekonomije i iskorenjivanja siromaštva.

Asocijacije samostalnih preduzetnika i privatnika treba efikasno da igraju svoju ulogu u povezivanju poslovnog razvoja i stvaranja odgovarajuće poslovne klime.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!