Razvoj

Predstavnici gejmerske industrije razgovaraju sa Trampom o nasilju u video-igrama

Entertainment Software Association je potvrdila sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, čija je tema nasilje u video-igrama.

Entertainment Software Association je upravljačka ruka gejmerske industrije, koja proverava sadržaje video-igara, te lobira u ime velikih kompanija.Ovaj sastanak će uključivati i diskusiju o uticaju video igrica na nasilje koje se dešava u stvarnom svetu.

Asocijacija tvrdi da nema naučno dokazanih veza između video-igara i nasilnog ponašanja, a sastanku, koji je planiran za 8. mart, bi trebalo da prisustvuju i predstavnici kompanija Electronic Arts, Microsoft, Nintendo, Sony, Take-Two Interactive, Warner Bros. Entertainment i Ubisoft. Saopštenje, koje je prošle nedelje poslato iz Bele kuće, uznemirilo je gejmersku zajednicu, budući da se u njemu, između ostalog, navodi da Tramp planira da sa predstavnicima industrije razgovara o tome na koji način video-igre utiču na povećanu stopu nasilja. Sastanak je u jasnoj vezi sa nasiljem koje se nedavno dogodilo u školi Stoneman Douglas u Parklandu, a koje je pokrenulo raspravu o kontroli oružja, te sadržajima koji promovišu nasilje.

Tramp je tokom jednog od svojih obraćanja javnosti rekao i da vidi jasnu vezu između nasilnog ponašanja među mlađim generacijama i video-igara, budući da ove utiču na formiranje mladih umova, te dodao da je neophodno da se nešto preduzme po tom pitanju. Još uvek nije jasno da li Trampova administracija smatra da je neophodno postojanje nekog spoljašnjeg regulatornog tela, te predstavnici industrije još uvek ne znaju šta ih na sastanku očekuje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!