Svet građevinarstva-nekretnina

Prihodi “Merkatora” porasli za 36,5 odsto u 2018. godini

“Merkator grupa” u prvom kvartalu 2018. godine ostvarila je profit u iznosu od 25,8 miliona evra, što je povećanje od 36,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je ta kompanija.

 

Kako je precizirano, to je profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija.Takođe, rezultati poslovanja u osnovnim delatnostima su poboljšani i iznosili su 9,1 milion evra, što je za 9,3 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

Prihodi “Merkator grupe” za prvi kvartal 2018. godine povećani su 1,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, prenosi N1.

Tomislav Čizmić, predsednik Upravnog odbora Grupe “Merkator”, kaže da su rezultati operativnih aktivnosti u prvom kvartalu 2018. godine dostigli 9,1 milion evra, što je značajno poboljšanje od 9,3 miliona evra u odnosu na isti period prethodne godine.

"Stoga, naša nova strategija obezbeđuje poslovni rast i dobre poslovne rezultate", kazao je.

Grupa je predstavila novi koncept prodavnice, obnovila brojne prodavnice, poboljšala konkurentnost usluga i prilagodila asortiman.

"Jačamo našu konkurentsku poziciju, naročito ponudu svežih i lokalnih brendova za koje je potražnja među kupcima najjača. “Merkator” je i dalje nosilac inovacija; upravo smo predstavili mobilni novčanik za mobilni platni sistem sa Pika karticom. Potrebe potrošača ostaju glavni orijentir “Merkator Grupe” u poslovanju", rekao je.

U ovoj godini,”Merkator” nastavlja da izmiruje obaveze prema finansijskim i poslpovnim partnerima u skladu sa dogovorenim uslovima i rokovima.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!