Nekretnine

Primena Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara od 1. januara

Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji će konačno regulisati problem parafiskalnih nameta, biće usvojen do kraja godine i počeće da se primenjuje od 1. januara, izjavio je u intervjuu za RTV, ministar finasija Siniša Mali.

Zaštita podataka o ličnosti

Podatak o ličnosti je svaka informacija koja se odnosi na fizičko lice, bez obzira na oblik u kome je izražena i na nosač informacije (papir, traka, film, elektronski medij i sl.), po čijem nalogu, u čije ime, odnosno za čiji račun je informacija pohranjena, datum nastanka informacije, mesto pohranjivanja informacije, način saznavanja informacije (neposredno, putem slušanja, gledanja i sl, odnosno posredno, putem uvida u dokument u kojem je informacija sadržana i sl.), ili bez obzira na drugo svojstvo informacije.

Novi propisi za donacije: Ukidanje poreza oživljava duh dobročinstva

Devedesetih godina bačkopalanački “Sintelon”, sada kompanija “Tarket”, otkupljivala je dela od nacionalnog značaja kako bi se sačuvala u Srbiji. Otkupljene su 83 umetničke slike. Kasnije je ova kompanija podnela zahtev da slike pokloni Matici srpskoj, ali kada su saznali da treba da plate porez na dodatnu vrednost na to što žele da urade, hteli su da odustanu.

Italija kaznila “Apple” i “Samsung” sa ukupno 15 miliona evra

Italijanski antimonopolski regulator kaznio je tehnološke divove “Apple” i “Samsung” sa ukupno 15 miliona evra zbog nepoštene trgovinske prakse kojom su klijente prisiljavali na kupovinu novih mobilnih telefona.

Nove firme godinu dana oslobođene poreza na zaradu i doprinosa

Od početka ovog meseca, stupile su na snagu dugo najavljivane poreske olakšice za one koji pokreću biznis. Za razliku od dosadašnjih olakšica, kada su porez na zaradu i doprinosi plaćani, a onda ih je država refundirala, oni koji sada započinju poslovanje, godinu dana su oslobođeni plaćanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!