Nekretnine

Mobilna aplikacija za angažovanje sezonskih radnika

NALED i Poreska uprava razvili su aplikaciju za angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi putem „pametnih“ telefona. Prvi put u Srbiji omogućeno je radno angažovanje preko mobilne aplikacije i to je ujedno i prva potpuno operativna mobilna aplikacija za jedan servis javne uprave.

Radnicima iz Srbije pravo na penzije iz Kine, Kvebeka i Tunisa

Radnici iz Srbije koji rade ili su radili u Kini, Tunisu ili kanadskoj pokrajini Kvebek, mogli bi da ostvare pravo na deo penzije iz tih zemalja, iako Srbija s njima još nema potpisanu konvenciju o socijalnom osiguranju, ali su pregovori uveliko u toku.

Pokrenut regionalni portal privrednih registara

Privrednicima Srbije i Severne Makedonije, kao i stranim investitorima, omogućen je lakši pristup poslovnim informacijama iz Agencije za privredne registre Republike Srbije (APR) i Centralnog registra Severne Makedonije (CRM) preko Regionalnog portala privrednih registara (Business and Financial Data Exchange- BIFIDEX, www.bifidex.com), čije je uspostavljanje podržala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

EU kaznila “Google” sa oko 1,5 milijardi evra

Antimonopolski regulatori EU izrekli su kaznu kompaniji “Google” u visini od 1,49 milijardi evra zbog zloupotrebe dominantne pozicije u onlajn oglašavanju.

Protiv kompanije “Apple” podneta tužba zbog monopolskog ponašanja

Kompanija “Spotify” podnela je evropskim antimonopolskim regulatorima tužbu protiv “Apple”-a.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!