Saobraćaj i transport

Putarina od Beograda do Subotice računa se po pređenom kilometru

Na auto-putu Beograd-Subotica od podneva je uspostavljen novi, takozvani zatvoreni režim naplate putarine.

Darko Savić iz Sektora za naplatu putarine JP "Putevi Srbije" kaže za RTS da će za građane novi sistem značiti povoljnije putarine, jer će se one plaćati po pređenom kilometru, za razliku od dosadašnjeg otvorenog sistema naplate.

To znači da će putarina za putničke automobile koštati po naplatnim stanicama:

Inđija 70 dinara, Maradik 80, Beška 100, Kovilj 140, Novi Sad 210, Zmajevo 320, Vrbas 360, Feketić 44, Bačka Topoloa 480, Žednik 520, Subotica - jug 560 dinara.

Na deonici auto-puta Beograd-Subotica funkcionisaće dve čeone naplatne stanice: "Stara Pazova" i "Subotica-jug".

Građani će kartice uzimati ili na naplatnoj stanici "Jug", ili kod Stare Pazove, a putarinu će plaćati pri izlasku sa auto-puta, objašnjava Savić.

Podseća da je otvoreno pet novih, bočnih naplatnih stanica, na potezu od Siriga do Subotice. Reč je o naplatnim stanicama "Zmajevo", "Vrbas",  "Feketić", "Bačka Topola", "Žednik" – sa obe strane auto-puta.

Sa radom prestaje naplatna stanica "Sirig".

"Čeona naplatna stanica 'Jug' ima 40 odsto više kapaciteta od naplatne stanice 'Sirig' koja prestaje sa radom", rekao je Savić.

Novi režim, nakon gašenja čeone naplatne stanice Sirig, podrazumeva kanalisanje saobraćaja u dva kanala za prolaz kroz postojeću naplatnu stanicu sa leve i desne strane kolovozne trake. Saobraćajne trake na kojima se ne odvija saobraćaj ograđene su saobraćajnom signalizacijom i opremom kako bi se saobraćaj odvijao bezbedno. Novi, izmenjen režim saobraćaja važi do uklanjanja čeone naplatne stanice Sirig, tačnije do 15. marta 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!