Društvo

Putovanja u inostranstvo

Vlada Srbije donela je izmenu odluke o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji. U periodu samoizolacije imaju mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju.

Članovi vlade usvojili su i izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana. Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, vlada je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati. Imajući u vidu činjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne povećava.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!