Trgovina

Radno vreme u trgovini od 7 do 18, a nedeljom do 15 časova

Radno vreme u maloprodajnim objektima, u vreme vanrednog stanja zbog pandemije COVID 19, trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u 7 i završava se najkasnije u 18 časova, a nedeljom do 15 časova, zaključeno je na današnjem sastanku Rasima LJajića, potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine turizma i telekomunikacija, Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije sa predstavnicima trgovinskih lanca.

Trgovci, ministarstvo i PKS  saglasni su da se u vreme vanrednog stanja snabdevanje najstarijih sugrađana organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima, kako bi im se omogućilo da obave kupovinu pod posebnim uslovima zaštite.  

Kako je istaknuto na sastanku,  trgovinski lanci i prodavnice snabdeveni su svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, isporuke redovne i po potrebi povećane, tako da nema razloga za stvaranje  ličnih zaliha hrane i drugih proizvoda.  

Predstavnici trgovinskih lanaca ukazali su da poslovanje prilagođavaju novonastalim uslovima, da zahvaljujući požrtvovanosti zaposlenih,  uspešno odgovaraju zahtevima tržišta i povećanoj potražnji potrošača za nekim proizvodima, kao i da su zalihe u skladištima stabilne.

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija, Privredna komora Srbije u stalnoj su komunikaciji sa predstavnicima trgovinskog sektora kako bi zajednički što efikasnije odgovorili svim izazovima.

Ministarstvo i Komora preporučuju svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovaca tokom vanrednog stanja.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!