Agro svet

Ramljak vodi “Agrokor” do izbora nove uprave, nema posledica za firme u Srbiji

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da proces vanredne uprave u posrnulom koncernu “Agrokor” ide dalje i da će do izbora nove vanredne uprave taj posao i dalje raditi Ante Ramljak, koji je podneo neopozivu ostavku na funkciju vanrednog poverenika.

"Kao ključnu poruku koju želim poslati svim zaposlenicima, poveriocima i dobavljačima je da proces vanredne uprave i proces nagodbe ide dalje i da “Agrokor” funkciše zajedno sa svim kompanijama u njegovom sastavu normalno", rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

On je rekao da Vlada sprovodi konsultacije da bi predložila Trgovačkom sudu novu vanrednu upravu, a da će do izbora nove “Ramljak” nastaviti svoj posao. "Nema nikakvog prekida funkcionisanja niti vanredne uprave niti funkcionisanja kompanije, a niti bilo kakve opasnosti za destabilizaciju celog procesa", rekao je hrvatski premijer posle celodnevih razgovora u Vladi o situaciji u Agrokoru.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić rekao je da ne očekuje da će ostavka poverenika Vlade Hrvatske za “Agrokor”, Anta Ramljaka imati bilo kakve praktične posledice na poslovanje firmi “Agkrokora” u Srbiji.

Ljajić je dodao da je imao dobru saradnju i redovnu komunikaciju s Ramljakom radi rešavanja praktičnih problema kompanija iz tog koncerna u Srbiji. 

"Mi smo u stalnom kontaktu s poslovodstvima Merkatora S, Frikoma i Dijamanta, kao najvećih “Agrokorovih” firmi u Srbiji. Sve te kompanije posluju bez ikakvih problema, pa samim tim ni Ramljakova ostavka neće izazvati nikakve turbulencije", kazao je Ljajić. 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!