Industrija

“RTB Bor” menja vlasnika – međunarodni tender početkom sledeće godine

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu i da će se krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za “RTB Bor”.

Spaskovski je rekao da će kompanije zainteresovane za saradnju sa “RTB Bor” u narednih nekoliko meseci završiti dubinsku analizu (dju dilidžns studije), u partnerstvu RTB-a, Vlade i najvišeg državnog vrha utvrdiće se najpovoljniji model, a krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za “RTB Bor”.

"U opredeljivanju modela niko ne navija, niti daje prednost nekoj posebnoj opciji. Stav Vlade Srbije je tu jasan i rekli su: napravite takav model po kome će samo onaj ko uloži najviše i ko je u stanju da što pre poveća proizvodnju imati prednost nad ostalim ponuđačima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, četiri firme - dve kineske, kanadska i ruska, već analiziraju Bor s rudarsko-geološkog, metalurško-tehnološkog i finansijskog aspekta, odnosno procenjuju imovinu, rezerve i obim ulaganja.

Izvor: Beta

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!