Industrija

Rukovodstvo “Fijata” spremno na formiranje komisije za analizu procesa rada

Predstavnici kompanije “Fijat Krajsler automobile” (FAC) Srbija izrazili su tokom  pregovora u Vladi Srbije spremnost da se formira posebna Komisija, koja bi analizirala sve procese rada u toj fabrici radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.


U nastavku pregovora, koje predvodi premijerka Ana Brnabić, rukovodstvo FAC-a je izrazilo spremnost da u radu te komisije učestvuje i predstavnik štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike, saopštila je Vlada Srbije.

Predstavnici FAC-a naveli su i da će razmotriti opcije za obezbeđivanje nadoknade za radnike, koji ostaju prekovremeno u toku noći.

Govoreći o mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti, premijerka Ana Brnabić ocenila je da su radnici FAC-a vredni i lojalni ljudi, kao i da je ovo prvi put kako su stupili u štrajk od kako kompanija posluje u Srbiji.

Ona je apelovala na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih.

Pored premijerke, pregovorima rukovodstva i štrajkačkog odbora kompanije “Fijat Krajsler automobile” prisustvovali su i ministri privrede i rada, Goran Knežević i Zoran Đorđević, a dogovoreno je da se o svim zahtevima radnika “Fijata” detaljnije razgovara u narednim danima.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!