Industrija

“Samsung” ulaže 22 milijarde dolara u veštačku inteligenciju

Južnokorejska kompanija “Samsung” planira da u naredne tri godine potroši 22 milijarde dolara (25.000 milijardi južnokorejskih vona) na veštačku inteligenciju.

Oni će u sklopu nove strategije, taj novac potrošiti i na auto-delove i druge buduće oblasti poslovanja, saopšteno je iz te kompanije.

Iz “Samsunga” navode da će deo sredstava potrošiti na angažovanje istraživača iz oblasti veštačke inteligencije, što će kompaniji omogućiti da postane globalni akter u narednoj generaciji telekomunikacije tehnologije, poznatije kao 5G, i produbiti njenu aktivnost u proizvodnji elektronskih komponenti za automobile budućnosti, prenosi AP.

Deo sredstava će biti potrošen na “Samsungovo” biofarmaceutsko poslovanje, kojem se sve više okreće kako bi se suprotstavio potencijalnom usporavanju u ključnom poslovanju sa elektronikom, prenosi Tanjug.

Iz te kompanije, takođe, poručuju da planiraju kreiranje 20.000 dodatnih radnih mesta u naredne tri godine, pored ranije najavljenog otvaranja 20.000 radnih mesta.

Južna Koreja uveliko se oslanja na “Samsung” i njegove filijale kada je reč o investicijama i radnim mestima, čak i nakon korupcionaškog skandala u toj kompaniji koji je rezultirao time da potpredsednik kompanije, Li Džej-Jong, najpre bude osuđen na pet godina zatvora.

On je, ipak, u februaru ove godine pušten iz zatvora, pošto mu je Apelacioni sud preinačio presudu u uslovnu kaznu, odbacivši većinu ključnih optužbi protiv njega u skandalu u vezi sa mitom i korupcijom, koji je doveo do smene bivše južnokorejske predsednice Park Geun Hje prošle godine.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!