Razvoj

SAP kupio Callidus Cloud - Pokreće razvojnu kancelariju u Beogradu

SAP, nemački softverski gigant, objavio je akviziciju kompanije Callidus Cloud za 2.4 milijarde dolara (odnosno 36$ po akciji).

Callidus Cloud pruža CPQ i menadžment alate za prodaju u vidu cloud servisa i trenutno broji oko 5.800 klijenata. Kako piše Fortune, ideja SAP-a koji u ovom trenutku prolazi kroz strategijsku tranziciju, jeste da uz pomoć ove akvizicije ubrza razvoj svoje S/4 HANA cloud platforme i poveća prihode od clouda.

Proizvodi koje razvija Callidus Cloud će verovatno raditi u kombinaciji sa drugim “front office” alatima koje je SAP otkupio tokom prethodnih godina kao što je e-commerce kompanija Hybris i Gigya, kompanija koja razvija proizvod u oblasti menadženta online identiteta i profila.

I Callidus Cloud je bio dosta aktivan kada su u pitanju akvizicije u poslednjih nekoliko godina, a interesantno je da je njihova beogradska kancelarija nastala kupovinom beogradskog Webcoma. 

Njihova kancelarija u Beogradu trenutno broji oko 120 ljudi od čega su 90 programeri.

SAP je do sada u Srbiji imao kancelariju za prodaju i korisničku podršku, tako da ostaje da se vidi da li će nakon akvizicije Beograd postati jedan od njihovih centara za razvoj što bi bila značajna stvar za domaći ekosistem.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!