Propisi

SBB: Razlozi za poskupljenje detaljno pojašnjeni i opravdani

Početkom godine kompanija SBB povećala je cenu osnovnog paketa sa 1.295 na 1.395 dinara što je cena, koju neki drugi provajderi imaju. Uprkos tome, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak kojem ispituje da li je taj postupak opravdan, navodi se u saopštenju SBB-a.

U kompaniji SBB kažu da su se više puta obraćali Komisiji i da su detaljno pojasnili strukturu troškova, koji su doveli do porasta cene. Tvrde da su razlozi za poskupljenje detaljno pojašnjeni i opravdani.

"Da ne kažem da su zapravo i veći od povećanja koje smo imali. Kad bismo otišli u dubinu strukture tog troška videli bi da danas ne samo u našoj zemlji i regionu, nego i na svetskom nivou troškovi TV sadržaja značajno rastu. Drugi deo su ulaganja u infrastrukturu i opremu koja vodi do poboljšanja korisničkog iskustva. Mi smo uložili preko 45 miliona evra u proteklih godinu dana i mislim da je jasno da SBB u kontinuitetu unapređuje svoje usluge", rekao je za N1 Aleksandar Seratlić, generalni direktor SBB.

Dodao je i da će SBB nastaviti komunikaciju sa Komisijom. "Naša želja da u što bržem roku u komunikaciji sa Komisijom dođemo do pojašnjenja strukture rasta troška nas je i dovela do toga da zatražimo konsultacije sa relevantnim pravnicima i u zemlji i inostranstvu kako bi što pre došli do zajedničkog rešenja", kaže Seratlić.

Prema njegovim rečima, cena SBB-a ne odudara od cena drugih operatora. “U Telekomu osnovni paket košta 1.797 dinara, uz obaveznu pretplatu za fiksni telefon. Pošta net osnovni paket naplaćuje oko 1.100 dinara, Kopernikus 1.400 dinara, a Radijus Vekor 1.395 dinara što je ista cena, koja je predmet istrage komisije prema SBB-u”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!