Socijalno preduzetništvo

Sedam najboljih Ideja za bolje sutra nagrađeno sa 40.000 evra

Unikredit fondacija, Unikredit banka, Fondacija Ana i Vlade Divac i Smart kolektiv predstavili su sedam pobednika trećeg izdanja konkursa "Ideja za bolje sutra", koji će dobiti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra.

Cilj konkursa je da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva, kao i pronalaženju ideja za proizvode i usluge koji mogu da unaprede imidž Srbije u regionu i inostranstvu.

Komisija je odlučila da 5.000 evra dodeli Initiative for social empowerment za projekat chrono.rs u okviru kojeg će unaprediti proizvodnju mešavine brašna za hleb prilagodjen restriktivnoj ishrani.

Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama "Atina", 5.000 evra će uložiti u projekat "Bagel Bejgl", odnosno za proizvodnju svežeg peciva poznatijeg kao bejgl, na kojoj su trenutno zaposlene četiri žene iz teško zapošljive kategorije.

Udruženje građana "Vunena", koje zapošljava 20 žena iz ruralnog područja Homolje, dobiće 5.000 evra za plasiranje svojih kreacija, ručno štrikanih džempera u inostranstvo.

Udruženju za podršku osobama ometenim u razvoju "Naša kuća" dodeljena su bespovratna sredstva od 5.000 evra za projekat "Zdrava bašta-Hidroponski cenar za proizvodnju povrća".

Udruženje za podršku osobama sa psohofizičkim smetanjama "ZaJedno" novac će iskoristiti za projekat "Ogrev za sve",kupovinu vozila za prevoz radnika i isporuku kupcima.

Socijalna zemljoradnička zadruga "Nova perspektiva" iskoristiće novac za kreiranje Poljoprivrednog inkubatora za žene u Pirotu, a Uduženje gradjana "Liceulice" 5.000 evra iskoristiće za povećanje održivosti.

Nakon toga, zaposleni Unikredit banke su glasali i odabrali dve organizacije kojima su dodelja dodatna bespovratna sredstva u iznosu od po 2.500 evra, i to "Našoj kući" i "Atini".

Predsednica Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Čila Ihas rekla je da je veoma ponosna jer je od 2012. godine podržano 16 ovakvih ideja.

Predstavnik Unikredit fondacije Luka Mantoan rekao je da je ta fondacija u prošloj godini podržala 220 socijalnih preduzeća u oko 13 zemalja, a kreirano je oko 300 novih radnih mesta.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!