Projekti

SEE-IT Summit – Mesto povezivanja Evrope

SEE-IT Samit, prvi međunarodni sajam informacionih tehnologije i komunikacije (IKT) u Srbiji, biće održan od srede, 7. do petka, 9. novembra u Hali „Master“ i Kongresnom centru Novosadskog sajma.

U izložbenom segmentu predstavljaju se kompanije iz 14 zemalja. Pored toga biće održano i 15 konferencija, radionica i panel diskusija na kojima će vrhunski stručnjaci govoriti o najaktuelnijim i najznačajnijim temama u IKT i svim povezanim oblastima.

Sajam omogućava povezivanje predstavnika IKT i srodnih privrednih grana iz čitavog regiona. Među izlagačima će biti i Sky Express, Erste Banka, Nemetschek Bulgaria, NLB Banka, Quality House, Puzzle Software, SBB Solutions, privredne komore iz zemlje i okruženja, a kompanije iz Bosne i Hercegovine će se predstaviti objedinjenim nastupom. Globalno pojačanje stiže u vidu AIR France, BICSI, ali i Holandskog štanda, koji će okupiti predstavnike IKT scene Beneluksa.  Nacionalni klaster bespilotnih letelica u saradnji sa BioSense institutom napraviće pravi izlagački šou za posetioce. Biće održana i trka dronova, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Jedan od paviljona biće posvećen spskoj startap sceni i njihovim inovacijama, uz dva takmičenja i vredne nagrade pripremljene za najuspešnije.

Konferencije, panel diskusije i radionice biće tokom sva tri dana Sajma organizovane u Kongresnom centru „Master“. Mala i srednja preduzeća imaće priliku da besplatno dobiju pomoć i korisne savete kako da prođu kroz neizbežan proces digitalne transformacije. Konferencije i radionice  organizovaće Centar za digitalnu transformaciju pri PKS i GIZ.  Poseban akcenat biće na poljoprivredi i prehrambenoj industriji, automobilskoj industriji/mehaničkom inženjeringu/metalurgiji, turizmu i logistici. Konferencija i radionice na temu digitalne veštačke inteligencije okupiće govornike iz svetski poznatih kompanija, kao što su Google, Adobe, Harvard Univerzitet, BioSense Institut i IBM. Neće izostati ni, danas veoma bitna i aktuelna, tema - Sigurnost i zaštita podataka o kojoj će vrhunski stručnjaci diskutovati na panelu kompanije Sky Express.  U kongresnom segmentu Sajma biće reči i o digitalnom zdravstvu, položaju žena u IT industriji, sajber bezbednosti, Internet of Things, autsorsingu, izazovima infrastrukture, telekomunikacijama, testiranju softvera, WebXR, kao i važnosti koncepta dualnog obrazovanja za škole u Srbiji, ali i celokupnu ekonomiju.

SEE-IT Samit organizuje ResEnva Consulting, sa ciljem da Novi Sad, kao novi IT centar regiona, postane mesto povezivanja i razmene iskustava i resursa kompanija u oblasti informaciono kumunikacionih tehnologija iz cele Evrope.

Platinum sponzor  SEE-IT Samita je Sky Express DOO, a Samit su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Švajcarsko-srpska trgovinska komora i mnogi drugi.

Cena dnevne ulaznice je 300 dinara. Učešće na većini konferencija je besplatno za posetioce, dok je za pojedine (Veštačka inteligencija, Internet of Things, Outsourcing, Cyber Sercurity, Digital Healthcare, Telecommunication i Infrastructure Investment) potrebna kotizacija, koja se, u evrima, kreće od 37,92 do 48,47. Karte za konferencije se mogu kupiti preko Eventbrite platforme (link na www.see-it-summit.com). Radno vreme Sajma je od 9 do 17 časova.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!