Razvoj

"Siemens" zvanično preuzeo kompaniju "Milanović inženjering"

Nemački "Siemens" uspešno je priveo kraju preuzimanje srpske kompanije "Milanović inženjering", saopštila je ta kompanija.

Kako se navodi u saopštenju, dobijeno je odobrenje nadležnih organa za zaštitu konkurencije i svi uslovi koji prethode akviziciji ovog proizvođača aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila iz Kragujevca uspešno su ispunjeni.

"Preuzimanje kompanije Milanović inženjering predstavlja pre svega dobrobit za naše kupce, kao i jačanje Siemensove internacionalne mreže proizvođača u oblasti šinske industrije i naše pozicije u Srbiji.

Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da je ovo druga Siemensova fabrika u Srbiji i radujemo se nastavku našeg uspešnog poslovanja", izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemensa Srbija.

Ova poslovna transakcija obuhvata poslovanje Milanović inženjeringa sa izuzetkom poslovne jedinice koja se bavi tretmanom voda. Osnovana 2001. godine, promet ove kompanije u 2016. iznosio je 15,3 miliona evra. Kompanija trenutno zapošljava oko 430 ljudi.

"Pridruživanje Siemens porodici je izuzetna prilika, ne samo za naš tim, već i za grad Kragujevac i čitav region Šumadije", rekao je Bratislav Milanović, vlasnik kompanije Milanović inženjering.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!