Industrija

“Simpo” za dve godine izmirio stari dug od 4,85 milijardi dinara

“Simpo” je uspeo da za dve godine isplati dug, koji je iznosio 4,85 milijardi dinara, što je bilo veliko opterećenje za kompaniju, potvrdio je generalni direktor Slađan Disić a prenose Vranjske.

Disić je naveo da su vraćene obaveze, računajući i kredite uzete u periodu 2004-2011, poreze u iznosu od oko 860 miliona dinara, dugovanja Gradu od 147 miliona dinara, zaposlenima u iznosu od 721 milion dinara. Izmirene su i obaveze prema EPS-u od 224 miliona.

“Sve smo uspeli da vratimo i na taj način relaksiramo našu proizvodnju i uposlimo kapacitete, ne u punom iznosu, jer su ove dubioze predstavljale veliko opterećenje za kompaniju”, istakao je Disić.

On je najavio “vreme uzlazne linije u poslovanju kompanije”.“Od 1. marta 2016. godine “Simpo” plaća poreze i doprinose redovno, a za zaostale poreze i doprinose napravljen je reprogram, tako da smo malo olakšali tekuću likvidnost kompanije”,  rekao je Disić.

On je napomenuo da “Simpo” u ukupnoj proizvodnji nameštaja u Srbiji učestvuje u rasponu od 13 do 15 odsto, da u zemlji postoji više od 600 proizvođača nameštaja, kao i da se “Simpo” ne plaši dolaska kompanije IKEA u Srbiju.

Izvor: Vranjske

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!