Bez kategorije

Sindrom izgaranja radnika je problem firme a ne samog zaposlenog

Sindrom izgaranja kod zaposlenika je česta pojava, ali i ona koju su firme sklone da tretiraju kao pitanje talent menadžmenta ili lični problem zaposlenog pre nego izazov koji stoji pred samom firmom, što je pogrešno.

Sindrom izgaranja kod zaposlenika je česta pojava, ali i ona koju su firme  sklone da tretiraju kao pitanje talent menadžmenta ili lični problem zaposlenog pre nego izazov koji stoji pred samom firmom, što je pogrešno.
Psihološki i psihički problemi zaposlenika koji pate od sindroma izgaranja itekako utječu na financije tvrtke (bolovanja, troškovi liječenja) i to je samo jedna očita posljedica ovog problema. Stvarni trošak zapravo je daleko veći, zahvaljujući niskoj produktivnosti tih radnika unutar tvrtke, velikoj fluktuaciji i odljevu talenata. Izvršni direktori trebali bi se pozabaviti ovim pitanjem i kreirati radno okruženje u kojem nema stresa, koji je najčešći i glavni krivac za sindrom izgaranja, a obično ga uzrokuju otežani uvjeti rada, nesigurnost radnog mjesta te frustracija poslovnom rutinom koja podrazumijeva puno sastanaka i malo kreativnog rada. Jednom kada se vodstvo tvrtke počne suočavati s ovim problemom, moguć je i proces analize te rješavanja problema.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!