Obrazovanje i posao

„Sinteza“ – Međunarodna naučna konferencija 20. april 2019.

Međunarodna naučna konferencija „Sinteza“ ove godine se po prvi put održava u Novom Sadu.

Ovo je šesta po redu konferencija i sa ponosom možemo reći da je postala prepoznatljiva među akademskim i naučnim radnicima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Težište konferencije je usmereno na informacione tehnologije i njihovu primenu. Rad konferencije podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na konferenciji će biti izloženo 100 radova razvrstanih po naučnim oblastima u 11 paralelnih sesija. Svečano otvaranje je od 10 časova, a posebno najavljujemo tri uvodna govornika, sa jakim naučnim, akademskim i stručnim biografijama:

· Profesor Ying Tan direktor laboratorije za veštačku inteligenciju na Univerzitetu Peking

· Profesor Aleksandar Kostić, redovni član SANU

· Miloš Mladenović, direktor SEEPEX

U svečanom otvaranju će učestvovati  i doc. dr Veljko Pejović, prodekan na Fakultetu za računarstvo iz Ljubljane, dr Radomir Jakovljević, senior inženjer iz Microsoft razvojnog centra, predstavnici kompanija sa kojima Univerzitet Singidunum ima razvijenu saradnju (Engineering Software Lab, Institute Vlatacom), gosti iz inostranstva sa kojima sarađujemo na Erasmus projektima, kao i predstavnici drugih institucija i organizacija.

Zvanična aplikacija za podršku realizacije konferencije Sinteza je MatchAbout. MatchAbout je univerzalna event managemet aplikacija koja će učesnicima konferencije pomoći da stvore nove poslovne kontakte, razmene ideje i naprave prve korake ka novim projektima i zajedničkim saradnjama. Kroz aplikaciju učesnici će moći da budu aktivni na događaju, a sav materijal koji prikupe tokom konferencije im ostaje dostupan zauvek u aplikaciji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!