Razvoj

Specijalno Pelikan naliv pero - cena 3.000 dolara

Nemački brend “Pelikan” obeležava 90.godišnjicu predstavljanja svog slavnog sistema sa diferencijalnim klipom, kreirajući penkalo ograničenog izdanja.

Nazvano je Pelikan Herzstuck 1929 penkalo, a samo 462 numerisana naliv pera će biti dostupna. Zašto je ovo novo ograničeno izdanje zaista posebno?

Da podsetimo da je 1929.godine rođeno Pelikan naliv pero, ujedno jedan od prvih instrumenata za pisanje koji je uveo mehanizam diferencijalnog klipa. To je bilo neverovatno poboljšanje u odnosu na druge sisteme za punjenje iz tog perioda i promenilo je istoriju ovog instrumenta za pisanje. Penkalo ograničenog izdanja kreirano je kao omaž original, koji se može prepoznati po svom tamno zelenom burencetu sistemu diferencijalnog klipa i prozoru kroz koji vidimo mastilo.

Novo ograničeno izdanje, Herzstuck 1929 sa sobom nosi izoblje stila i funkcionalnih elemenata koji su viđeni na originalnom modelu, poput prozora za mastilo, šnale koja je inspirisana kljunom pelikana i logoa na poklopcu, prenosi Luxlife.

Originalni broj patenta mehanizma diferencijalnog klipa graviran je na cilindru klipa, dok je vrh pera, Medium kreiran od 18-karatnog zlata, takođe dobio specijalnu inskripciju u ovom izdanju. Ograničeno izdanje dolazi u specijalnoj crnoj kutiji, koja takođe sadrži i flašicu Royal Blue Pelican mastila. Cena ovog kompleta je 3.000 dolara.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!