Saobraćaj i transport

“Srbija Kargo” kupuje osam “Siemens” električnih lokomotiva

Kompanija Srbija Kargo uspešno je, uz saglasnost Evropske banke za obnovu i razvoj, okončala pregovore sa Siemensom oko kupovine osam novih višesistemskih električnih lokomotiva.

Kako je rekao Dušan Garibović, generalni direktor te kompanije u intervju za CorD magazin, "pregovori se odnose na tender još iz 2010. godine, koji dosada nije realizovan, a mi ga sada finaliziramo sa skraćenim rokovima isporuke i velikim finansijskim ustupcima".

“Te lokomotive su spremne da voze i u Srbiji i u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Nemačkoj i svim elektro sistemima, koje opslužuju te železničke infrastructure”, naveo je on.

Garibović je dodao da se “Srbija Kargo” trudi da uštedi i ostvari prihod gde god može tako da će, kako kaže, "koristiti sopstvena sredstva za remont 1.100 teretnih vagona ove godine".

“Osim toga, vodimo računa i o podmlađivanju najvažnijeg kadra, tako da trenutno na obuci imamo 100 ljudi, dok ćemo do kraja godine primiti još 70 tehničara, koji će posle godinu dana postati železnički inženjeri”, dodao je Garibović.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!